امروز: جمعه 16 آذر 1403
دسته بندی خبر :
خطبه هابسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام على سیّدنا و نبیّنا ابىالقاسم المصطفی محمّد و آله الطّاهرین سیّما علىّ امیرالمؤمنین و حبیبته الزّهراء المرضیّة و الحسن و الحسین سیّدی شباب اهل الجنّة و علىّ بن الحسین زین العابدین و محمّد بن علىّ الباقر و جعفر بن محمّد الصّادق و موسى بن جعفر الکاظم و علىّ بن موسى الرّضا و محمّد بن علىّ الجواد و علىّ بن محمّد الهادی و الحسن بن علىّ الزکیّ العسکری و الحجّة بن الحسن القائم المهدی صلوات الله علیهم اجمعین.اوصیکم عباد الله و نفسی بتقوى الله.
مجدّداً خودم و شما عزیزان را توصیه میکنم به رعایت تقوی.
روایتی بسیار عمیق و هشدار دهنده از پیامبر اکرم (ص):
کَمَا تَعِیشُونَ تَمُوتُونَ وَ کَمَا تَمُوتُونَ تُبْعَثُونَ وَ کَمَا تُبْعَثُونَ تُحْشَرُونَ
هفته بسیج: از 29 آبان تا 5 آذر. 5 آذر سالروز تاسیس بسیج مستضعفان1358.
اگر بخواهیم یک مصداق قرآنی برای بسیجی بیان کنیم واژه«رِبِّیُّون»است که حکایت حال انسانهای مؤمن و انقلابی که در رکاب انبیای الهی با داشتن اعتقاد قوی و راسخ به خدای منّان و اخلاص کامل، در میدان کارزار علیه باطل نقش آفرینی کرده اند.
«وَ کَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثیرٌ فَما وَهَنُوا لِما أَصابَهُمْ فی سَبیلِ اللَّهِ وَ ما ضَعُفُوا وَ مَا اسْتَکانُوا وَ اللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرینَ.آل عمران146
چه بسیار پیامبرانى که مردان الهى فراوانى به همراه آنان جنگ کردند! آنها هیچگاه در برابر آنچه در راه خدا به آنان میرسید، سست و ناتوان نشدند (و تن به تسلیم ندادند)؛ و خداوند استقامتکنندگان را دوست دارد.
« ربیون» جمع«ربى» (بر وزن ملى) است و به کسى گفته مى شود که ارتباط و پیوند او با خدا محکم باشد، علامه طباطبایی در تبیین عبارت «ربیون» این چنین بیان داشته است: «کلمه ربیون جمع کلمه رِبّى است، که نظیر کلمه ربانى به معناى کسى است که مختص براى رب العالمین باشد، یعنى جز به کار خدا به هیچ کار دیگر مشغول نباشد.»
یک بسیجی نمونه در جنگ تمام عیار اقتصادی که امپراتوریهای اقتصادی ایران اسلامی را در محاصره ناجوانمردانه خود قرار دادهاند، سست نمیشوند، ضعیف نمیشوند و نمیهراسند. بلکه در مقابل این هجمه ناجوانمردانه صبر انقلابی دارند.
مقام معظم رهبری: بسیجی یك فرهنگ است و اگر بخواهیم این فرهنگ را در یك جمله تعریف كنیم، باید بگوییم: «پیشرو بودن در همه عرصههای اساسی زندگی.» بسیج یعنی به صحنهآمدن و به میدانآمدن،چه میدانی؟ میدان چالشهای حیاتی و اساسی. میدانها و چالشهای اساسی زندگی چیست؟ (آیا) فقط آن وقتی است كه به كشوری حمله شود و مردم آن كشور به صحنه بیایند تا از مرزهای خودشان دفاع كنند؟ البته كه نه. این فقط یكی از موارد به میدانآمدن است. آن وقتی هم كه هویت ملی و سیاسی یك ملت مورد مناقشه قرار میگیرد، جای به میدانآمدن است، آن وقتی هم كه به فرهنگ و اعتقادات و باورهای ریشهدار یك ملت اهانت میشود و آن را تحقیر میكنند، جای به میدانآمدن است، آن وقتی هم كه نسل برگزیده یك ملت احساس میكنند از قافله دانش عقب ماندهاند و باید علاجی بكنند، جای به میدانآمدن است، آن وقتی هم كه احساس بشود پایههای یك زندگی مطلوب و عادلانه در كشور احتیاج به تلاش دارد تا ترمیم و یا استوار شود، جای به میدانآمدن است. آن وقتی هم كه جبهههای فكری و فرهنگی دنیا برای تسخیر ملتها با ابزارهای فوق مدرن میآیند تا ملتی را از سابقه و فرهنگ و ریشه خود جدا كنند و بهراحتی آن را زیر دامن خودشان بگیرند، جای به میدانآمدن است.
هفته بسیج:
1.فرصتی برای تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب.
3.فرصت انتقال و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده است.
و در این راستا اجرای برنامههای فرهنگی پرمحتوا و ارزشمند بسیار حائز اهمیت است.
وضعیت اقتصادی کشور
یکی از دغدغههای اصلی مردم عزیزمان در این شرایط آن است که چرا بهرغم تغییر دولت، مشکل گرانی، تورم و عدم ثبات بازار همچنان باقی است؟ در پاسخ به این سوال، باید گفت دولت سیزدهم میراثدار شرایط بُغرنج چند عاملی است:
پس از انقلاب جمهوری اسلامی در ایران، نقدینگی در اقتصاد بطور متوسط سالانه حدود ۲۵ درصد افزایش یافته و در سال ۱۳۹۹، رشد نقدینگی سقف تاریخی ۴۰ درصد خود را شکست.در ۸ سال دولت آقای روحانی عدد نقدینگی به بیشترین میزان افزایش نقدینگی در پنجاه سال اخیر یعنی از ۱۳۵۲ تاکنون رسید.
این مشکلات خروجی اعتماد بی جا به غرب و خصوصا آمریکا است.حال سوال این است آیا آمریکا قابل اعتماد بود؟جواب این است که خیر اما متاسفانه امضای کری را تضمین دانستند و فریب خوردند و کشور را معطل معجزه برجام کردند و حال آنکه تمام تلاش آنها متوقف کردن و به عقب انداختن و ضربه زدن وتضعیف و گرفتار کردن ما بود.
در سالهای اول انقلاب اسلامی که ریگان رییس جمهور آمریکا بود، رئیس سرویس اطلاعات فرانسه- آلکساندر دومرانش-در جلسهای به ریگان گفت: ” آقای رئیس جمهور! برای مبارزه در این نوع جنگ، چندین راه وجود دارد…. پیشنهاد میکنم آنچه را که من عملیات پشه مالاریا نامیدهام، شروع کنیم. چون پشه مالاریا، اگر چه نمیتواند حریف خود را بکشد اما میتواند خواب و خوراک را از او بگیرد و او را ناآرام کند و کاری کند که فقط به خود مشغول باشد.
سه دهه بعد و در دو ماه گذشته نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل در دیداری با جوبایدن، سخن از عملیات”مرگ با هزاران ضربه چاقو” بر زبان میآورد. او میگوید ما توان براندازی نظام ایران با یک یا چند عملیات بزرگ را نداریم اما میتوانیم با سلسله عملیات امنیتی، نظامی و رسانهای کوچک، بر پیکره ایران ضربات متعدد وارد کنیم که اولا به خود مشغول شود و ثانیا قوای او به تدریج تحلیل برود و دچار ضعف و مرگ شود.
این همان چیزی است که حضرت آقا فرمودند که؛ دشمن با فشار اقتصادی، فشار روانی و فشار عملی( آشوب سازی) میخواهد ملت ایران را به ستوه آورد.
البته دولت محترم قدمهای مثبتی تا کنون برداشته که باید با قوت و قدرت ادامه دهد :
اول- جنبه رویکردی- بدون تردید گام اول در هر حرکت نگاه درست و رویکرد صحیح است. اگر به یاد بیاوریم رویکرد و نگاه دولت آقای روحانی از همان ابتداء تعامل افراطی با غرب، خصوصاً آمریکا بود دیدیم که این نگاه چگونه بر عملکرد دولت سایه افکند و کشور را هشت سال گروگان برجام کرد! لکن امتیاز مهم و اساسی دولت کنونی نگاههای انقلابی و رویکردهای صحیح رییس جمهور و اعضای دولت در عرصه سیاست خارجی است.
دوم- جنبه روحی و انگیزشی- دولت سیزدهم در همین سه ماه نشان داده است، “دولت در میدان” است و از روحیه و مدیریت جهادی برخوردار است. شخص آیت الله رئیسی و وزرای کابینه بدون وقفه ازروز اول در میان مردم و در صحنه حاضر بوده اند. از دیدارهای صمیمی با مردم تا سفرهای استانی تا حضور فوری در صحنههای حادثه مانند زلزله اندیکا در خوزستان و لافت در هرمزگان. ابعاد دیگر این روحیه پاسخگویی به مردم، سادهزیستی و روحیه همگرایی با دیگر قوا و دستگاهها است که بخوبی مشاهده میشود.
سوم- جنبه عملکردی- در جنبه عملکردی نیز دولت در صد روز گذشته اقدامات خوبی داشته است که در حدّ خود یک نصاب مقبول به شمار میآید. موفقیت دولت در واکسیناسیون عمومی، توفیقات دولت در پرداخت حقوق ماهیانه دولت بدون خلق پول و استقراض، سفرهای استانی، تامین کالاهای راهبردی تا چند ماه آینده، توفیق دولت در کاهش رشد نرخ سیمان و آهن و برخی اقلام دیگر، خروج مسکن از رکود با طرح ساخت یک میلیون مسکن، تعامل فعال وزارت خارجه با کشورهای همسایه و چین و روسیه و اروپای دوم که منجر به آزادسازی ۴میلیارد دلار داراییهای ایران گردید. همچنین عضویت ایران در سازمان شانگهای از اقدامات موفق دولت در سیاست خارجی است.
توقعات و انتظارات از دولت سیزدهم:
اول- برای رفع گرانیهای بی رویه و بی منطق تدابیر فوری و قابل تحقق اتخاذ نماید.
دوم- تسریع تغییر و تحولات و مستقر شدن رویکردهای جدید هماهنگ با سیاستهای دولت سیزدهم در مسئولیت ها.
سوم- تلاش بیشتر برای تحقق وعدههای اعلام شده در نقشه راه دولت طبق جدول زمانی اعلام شده؛
چهارم- گفتگوی صریح و صمیمی با مردم و در میان گذاشتن موانع و مشکلات موجود؛
پنجم- خروجی محورکردن سفرهای استانی دولت در همه سطوح؛
ششم- ضرورت تداوم اتخاذ مواضع هوشمندانه در مذاکرات برای رفع یکمرتبه تحریم ها.
هفتم- اتخاذ تدابیر لازم برای ثبات و آرامش در بازار سرمایه و بورس که متاسفانه زندگی بیش از ۴۰میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است.
اللهم عجل لولیک الفرج و جعلنا من اعوانه و انصاره و من الذابین عن حریمه و من المستشهدین فی سبیله اللهم اغفر للمومنین والمومنات والمسلمین والمسلمات الاحیاء منهم والاموات تابع بیننا و بینهم بالخیرات.
خدایا اسلام و اسلامیان را عزیز بگردان. شرک و کفر و نفاق را سرنگون نما..شهدا ،امام شهداء،شهدای مدافع حرم، شهدای امنیت، شهدای سلامت،مقامشان را متعالی نما.برای مقام معظم رهبری طول عمر با عزت عنایت فرما،مشکلات اقتصادی فرهنگی ،اشتغال و ازدواج جوانان را به ید قدرتت حل فرما.مریضهای مسلمانان خصوصا مریضهای کرنایی و ملتمسین دعا شفای عاجل عنایت فرما.این ویروس منحوس را ریشه کن فرما.
تاریخ درج : 28 آبان 1400
در صورت مقدور بودن نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
"پایگاه اطلاع رسانی دفترامام جمعه شهرستان خوی" مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
" پایگاه اطلاع رسانی دفترامام جمعه شهرستان خوی " از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.