تاریخ درج : 1400/10/17
دسته بندی خبر :
خطبه ها
خطبه دوم نماز جمعه 17 دی 1400
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام على سیّدنا و نبیّنا ابىالقاسم المصطفی محمّد و آله الطّاهرین سیّما علىّ امیرالمؤمنین و حبیبته الزّهراء المرضیّة و الحسن و الحسین سیّدی شباب اهل الجنّة و علىّ بن الحسین زین العابدین و محمّد بن علىّ الباقر و جعفر بن محمّد الصّادق و موسى بن جعفر الکاظم و علىّ بن موسى الرّضا و محمّد بن علىّ الجواد و علىّ بن محمّد الهادی و الحسن بن علىّ الزکیّ العسکری و الحجّة بن الحسن القائم المهدی صلوات الله علیهم اجمعین.اوصیکم عباد الله و نفسی بتقوى الله.مجددا خودم و شما عزیزان را دعوت می کنم به رعایت تقوای الهی.
تسلط دشمن بر فضای رسانه ای: امام خامنهای در دیدار با خانواده معظم و اعضای ستاد بزرگداشت سردار سلیمانی، در فرازی از رهنمودهای خود برای چندمینبار، بهنکته بسیار مهمی اشاره کردند: برخورد حذفی مستکبران با شهید سلیمانی در فضای مجازی نشانه ترس آنها حتی از اسم شهید و واهمهشان از رواج و تکثیر آن الگوی گرانسنگ دانستند. در دنیای امروز، فضای مجازی زیر کلید مستکبران است و این واقعیت باید مسئولین فضای مجازی کشور را نیز هوشیار کند تا بهنحوی عمل کنند که دشمن نتواند بههر شکل و هر جا که اراده کرد، در فضای مجازی برخورد کند.
با اوج گیری قدرت فناوری اطلاعات در حکمرانی جوامع کنونی در جهان، اکنون این دشمن است که اراده میکند چه صدایی در چه زمانی و چگونه بهگوش مخاطبان و در معرض نگاه ایشان قرار گیرد. در این شرایط است که شکل استبداد کهنه به”استبداد اطلاعاتی” تغییر پیدا میکند و بجای سیطره بر جغرافیای خاک و زمین بر جغرافیای دل و ذهن و افکار عمومی تسلط مییابد و آن چه میپسندد را بهخورد جامعه میدهد. “دروازهبانی رسانهای” که از آن سخن گفته میشود در همین جا معنا پیدا میکند.فلذا سه راهکار برای جلوگیری از این سلطه رسانه ای از طرف کارشناسان بیان می شود:
روش اول- تسریع در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات:این گام یعنی تغییر زمین بازی.(بلند مدت)
روش دوم- تقویت بسترهای ارائه خدمات( پلتفرمهای داخلی):حمایت جدی بلحاظ زیرساختی، تبلیغی و محتوایی از درگاههای وطنی، راهبرد میان مدت بسیار مهم و تاثیرگذار میتواند بهشمار آید.
روش سوم- ارتقاء سواد رسانهای در سطح افکار عمومی:افزایش آگاهی مردم نسبت بهروایتهای مسموم، تکنیکهای عملیات روانی و چگونگی حضور امن و حرفهای در فضای مجازی است.(کوتاه مدت).
نزاع بین ایران و آمریکا یک نزاع هویتی است. بههمین جهت در چهل و سه سال گذشته آمریکا فهمیده که تحریم و تضعیف فیزیکی و تحریم نظامی و جنگ سخت نمیتواند اندیشه انقلاب اسلامی را دچار تغییر کند. بههمین جهت همزمان و در یک رویکرد مبنایی از گذشته تا بهامروز و با شیوههای مختلف، در دهههای گذشته با شیوههای قدیمیتر و امروز با شیوههای جدیدتر همه تمرکزش را بر روی تضعیف هویت انقلاب اسلامی برنامهریزی کرده است. ابزار تأثیرگذاری برای تضعیف هویت انقلاب اسلامی در دهه پنجم انقلاب و سالهای پیش رو عبارت است از: نفوذ در مبانی و تغییر ماهوی ایران انقلابی. برای تحقق این هدف 3 راهبرد مشخص را در این مقابله در نظر گرفته است.
راهبرد اول؛ افزایش فشار با هدف وادار کردن حاکمیت بهمذاکره و امتیازدهی است.
راهبرد دوم؛ تمرکز بر برنامهها و اقدامات داخلی جمهوری اسلامی میباشد. تا مدل و الگوی حکومتی نظام اسلامی را ناکارآمد جلوه بدهد.
راهبرد سوم؛ مهار منطقهای جمهوری اسلامی و بیداری اسلامی میباشد. در واقع ثمره 4 دهه تعامل انقلاب اسلامی با مردم منطقه را که بهبار نشسته و منجر بهتشکیل ارتش و گروههای مقاومت اسلامی و دولتهای مقاومت شده را مورد هدف قرار داده است.
اما الحمدلله تا کنون تیرهای آمریکا وتابعینش به سنگ خورده و خواهد خورد.
ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست/ عِرض خود میبری و زحمت ما میداری
البته دراین میان فضای داخلی ایران و مدیریت دولت در رفع مشکلات و معضلات اقتصادی و معیشتی بسیار مهم است. طبیعی است هرچه دولت با برنامههای سنجیده به سمت اعتمادسازی بیشتر پیش رود، دست ایران در راهبردهای خود بازتر خواهد بود. افزایش سرمایه اجتماعی نظام مهمترین عامل بازدارندگی شیطنت های مستکبرین است. بازدارندگی نظامی که بحمدالله در میزان بالایی قرار دارد نیز عنصر مکمل در این میدان است.
عملیات کربلای ۵، بازگشت امید ایران و پایان توهم صدام
شدیدترین نبرد تاریخ جنگ ایران و عراق که در ۱۹ دی ماه ۶۵ در منطقه شلمچه و شرق بصره آغاز شد و تا بیست و پنجم اسفند ماه همان سال به طول انجامید.
عملیات کربلای چهار در حالی به پایان رسید که افشای اطلاعات این عملیات و آگاهی دشمن از انجام آن، میزان موفقیت آن را کاهش داد و به یکی از تلخ ترین رویدادهای جنگ تبدیل کرد. نیروهای نظامی جمهوری اسلامی باید از این تلخی عبور می کردند و عملیات کربلای پنج برای همین عبور طراحی شد. طراحان عملیات در برابر تمام «نمی شود» ها و «منطقی نیست» ها ایستادگی کردند. جنگ باید به داخل مرزهای عراق کشیده می شد تا دیکتاتور بعث ترس را احساس کند و دست از تجاوز بردارد، ایران هم باید مناطق اشغال شده خود در منطقه استراتژیک شلمچه را بازپس می گرفت. عملیاتی که باید با شتاب بسیار این اهداف را محقق می ساخت و مرزهای جنگ را به بصره عراق می رساند.
66 عزیز از میان رزمندگان خویی که نقش کلیدی داشتند،در این عملیات به شهادت رسیدند.
همچنین در این عملیات از روحانیون رزمنده استانمون 26 نفر به شهادت رسیدند،که26 شهید روحانی از یک استان در یک عملیات آمار قابل تاملی است.
ایام مربوط است به حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها
مبارزه با جاهلیت یکی از ثمرات مهم شهادت حضرت صدیقه طاهره علیها السلام و از اهداف مهم آن حضرت است.
شخصی خدمت حضرت رسید و گفت: هدیهای از پدرت به من بده. حضرت به خادم فرمود پوستینی را که حدیثی از پیامبر بر آن نوشته شده بود، بیاورد. خادم گفت پوستین گم شده و آن را پیدا نمیکند. حضرت فرمود: برو وآن را پیدا كن؛ «فإنّها تَعدل عندی حسناًوحسیناً».این تفکر زهرای مرضیه است.
اما از آن طرف تفکر سقیفه ای چه کرد احادیث رسول الله را جمع کردند آتش زدند گفتند کفانا کتاب الله. تا هر گونه که می خواهند قرآن را تاویل کنند.
رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله است فرمودند: «من بنابر ظاهر قرآن میجنگم و علی(ع) بنابر باطن قرآن میجنگد؛ أَنَا أُقَاتِلُ عَلَى اَلتَّنْزِیلِ وَ عَلِیٌّ یُقَاتِلُ عَلَى اَلتَّأْوِیلِ»(الخصال، ج2، ص650). با رحلت پیامبر صلیاللهعلیهوآله عصر تنزیل(عصر تقابل و رویارویی اسلام و کفر) بهعصر تأویل(عصر تقابل و رویایی با نفاق) تحول مییابد و با این وصف علت اینکه امیرالمؤمنین علیهالسلام ملقب به«اولین مظلوم» است نیز روشن میگردد. آن امام همام، اولین مظلوم در عصر تأویل هستند: «السَّلامُ عَلَیکَ یَا وَلیَّ اللّهِ، أنتَ أوَّلُ مَظلُومٍ، وَ أوَّلُ غُصِبَ حَقُّهُ»
پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «در میان دو جاهلیّت ، بر انگیخته شدم كه دومین آن ، بدتر از اوّلى است؛ بُعِثتُ بَینَ جَاهِلِیَّتَینِ، لَأُخراهُما شَرٌّ مِن أَولاهُما».(حكمت نامه پیامبر اعظم(ص)، ج1، ص259).
فلذا حضرت فاطمه سلاماللهعلیها نسبت به جاهلیت دوم در خطبه فدکیه با استناد به«أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِیَّةِ یَبْغُونَ؟»(مائده:۵۰) هشدار می دهد.بنابراین می توان گفتیکی از اهداف قیام حضرت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها، از بین بردن جاهلیت ثانی بود. همچنانکه جهلستیزی از مهمترین اهداف عاشورا بیان شده است: وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیكَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلالَةِ.(زیارت اربعین) و امام زمان علیه السلام فرمودند: «شیعیان جاهل و کسانی که بال پشه از دینداری آنان محکمتر است، ما را آزار میدهند؛ قَدْ آذَانَا جُهَلَاءُ الشِّیعَةِ وَ حُمَقَاؤُهُمْ وَ مَنْ دِینُهُ جَنَاحُ الْبَعُوضَةِ أَرْجَحُ مِنْه.(الاحتجاج، ج2، ص289).
وقتی ما تفکرات و عملکرد داعش را دیدیم پی به اهمیت مجاهدت با جاهلیت بردیم.می بینیم یک آیه را گرفته اند:فاقتلوهم حیث سقفتموهم بقیه را منسوخ می دانند.باب تکفیر من لم یکفر من کفرنا.دو پسر بچه در عربستان سر مادر خودشان را می برند،به دلیل اینکه مخالف ملحق شدن اینها به داعش بوده،سوال شد گفتند از مفتی پرسیدیم.گفت مادرتان مشرک شدهما هم کشیدیمش.اینها را به عنوان دولت اسلامی به دنیا قالب می کردند.ببینید شهید سلیمانی چه خدمتی به بشریت کرد که بساط اینها را جمع کرد داعش را درست کرده بودند برای اینکه بماند،سالها بماند نه اینکه برود،اما الحمدلله با تیز بینی رهبر معظم انقلاب و لبیک گویی حاج قاسم و محور مقاومت بساطشان جمع شد.
همین تفکر در صدر اسلام در حال شکل گیری بود،اگر مجاهدت و جانفشانی و تدبیر حضرت زهرا و امیرالمومنین علیهما السلام نبود الان چنین جاهلتی بر سرزمینهای اسلامی مستولی بود.
فلذا حضرت آقا از صدیقه طاهره تعبیر به «رهبر واقعی با جهادی نمونه»
روي عن عمار بن ياسر (رضوان الله عليه) أنه قال: (مضيت الى دار سيدي ومولاي أمير المؤمنين (عليه السلام) فاستأذنت الدخول عليه ؟ فأذن لي .. فدخلت عليه فوجدته جالسا جلسة الحزين الكئيب والحسن (عليه السلام) عن يمينه والحسين (عليه السلام) عن شماله وهو تارة يلتفت الى الحسن وتارة الى الحسين ويبكي، فلما نظرت الى حاله وحال ولده، لم أملك نفسي دون أن أخذتني العبرة وبكيت بكاءً شديدا، فلما سكن نشيجي قلت: سيدي! أتأذن لي بالكلام؟ قال: “تكلم يا أبا اليقظان”، قلت سيدي! إنكم تأمرون بالصبر على المصيبة، فما هذا الحزن الطويل؟ وإن شيعتك لا يقر لهم قرار باحتجابك عنهم، وقد شق ذلك عليهم.
قال: فالتفت الي، وقال: يا عمار! إن العزاء عن مثل من فقدته لعزيز وإن أعظم ما لقيت من مصيبتها .. أني لما وضعتها على المغتسل وجدت ضلعا من أضلاعها مكسورا، وجنبها قد اسودَّ من ضرب السياط … وكانت تخفي ذلك علي مخافة أن يشتد حزني، وما نظرت عيناي الى الحسن والحسين إلا وخنقتني العبرة، وما نظرت الى زينب باكية إلا وأخذتني الرقة عليها.
أو تضرب الزهراء نهرا، و يؤخذ منّا حقّنا قهرا و جبرا،فليت ابن أبي طالب مات قبل يومه، فلا يرى الكفرة الفجرة قد ازدحموا على ظلم الطاهرة البرّة،فقد عزّ على عليّ بن أبي طالب أن يسودّ متن فاطمة ضربا.
اللهم عجل لولیک الفرج.خدایا اسلام و اسلامیان را عزیز بگردان. شرک و کفر و نفاق را سرنگون نما..شهدا ،امام شهداء،شهدای مدافع حرم، شهدای امنیت، شهدای سلامت،مقامشان را متعالی نما.برای مقام معظم رهبری طول عمر با عزت عنایت فرما،مشکلات اقتصادی فرهنگی ،اشتغال و ازدواج جوانان را به ید قدرتت حل فرما.مریضهای مسلمانان خصوصا مریضهای کرنایی و ملتمسین دعا شفای عاجل عنایت فرما.این ویروس منحوس را ریشه کن فرما اللهم اغفر للمومنین و المومنات و المسلمین و المسلمات.
در صورت مقدور بودن نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
"پایگاه اطلاع رسانی دفترامام جمعه شهرستان خوی" مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
" پایگاه اطلاع رسانی دفترامام جمعه شهرستان خوی " از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.